Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Pedagogisch beleid

Beleid

Marosa heeft een pedagogisch beleid opgesteld. Hier staat onze visie op kinderopvang in beschreven en hoe wij dit in de praktijk brengen. Beroepskrachten zijn verplicht om volgens dit beleid te werken. Voor jou als ouder is het belangrijk om te weten wat hier in staat. Je brengt immers je kindje bij ons. Informatie over hoe er bij ons met hem of haar wordt om gegaan, wat wij je kindje willen leren en wat juist niet, moet dus belangrijk voor je zijn.

De 4 belangrijkste doelen

In dit pedagogisch beleid kun je o.a. lezen hoe wij de vier belangrijkste doelen binnen de Wet op de Kinderopvang vorm geven. We hebben het dan over: emotionele veiligheid, persoonlijke vaardigheden, sociale vaardigheden en het overbrengen van normen en waarden. Hier wordt op alle kinderdagverblijven aan gewerkt maar dit betekent niet dat de dagelijkse praktijk overal hetzelfde is. Het kan zijn dat bij het ene kinderdagverblijf de persoonlijke vaardigheden belangrijk gevonden worden maar dat een ander zich weer meer richt op bijvoorbeeld de sociale vaardigheden. Ook de manier waarop hier aan gewerkt wordt is natuurlijk heel verschillend. Bij Marosa verpakken wij alles in speelse activiteiten zodat de kinderen niet in de gaten hebben dat er geleerd wordt maar laten kinderen ook veel zelf lekker bezig zijn want ook hier leren zij heel veel van! 

Kijken naar kinderen met kijk op kinderen

Bij Marosa zijn wij dagelijks bezig met deze 4 doelen en met nog veel meer. Dit doen wij door ze te verwerken in ons dagelijks aanbod maar ook door goed naar de kinderen te kijken. Zo zien wij wat kinderen al wel en nog niet beheersen. Dit schrijven wij op en zo zien wij precies waar ieder kind staat in zijn of haar ontwikkeling. Het aanbod voor dit kind kan zo op maat gesneden worden of we werken hier in groepsverband aan.

Je kunt dit pedagogisch beleid op aanvraag verkrijgen. Bijvoorbeeld door het contactformulier in te vullen. Wij zullen het je dan toesturen. Maar je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een rondleiding of ons bellen of mailen. Dan kun je meteen je vragen hierover aan ons voorleggen.

MAROSA HEEFT EEN DUIDELIJKE VISIE DIE IN BEGRIJPELIJKE TAAL TERUG TE VINDEN IS IN ONS PEDAGOGISCH BELEID.