Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Spelend leren/vve

Spelen Leren

Bij Marosa bereiden wij de kinderen voor op de basisschool. Dit noemen wij spelend leren en wij beginnen hiermee vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar. Er staat ongeveer omdat niet ieder kind hetzelfde is en wij hier rekening mee houden. Ieder kind mag zich op eigen tempo ontwikkelen bij Marosa. We dwingen niets, geen kind is hetzelfde en dus is het ene kind hier eerder aan toe dan het andere en dat moet kunnen.

Geen lesjes of testjes

Voorop staat dat kinderen, kinderen blijven en het liefste wat kinderen doen is spelen. Onze leidsters hebben door hun interne training bij Marosa geleerd hoe ze dit spelen kunnen ombuigen naar spelend leren zonder kinderen hiertoe te dwingen. Er worden geen “lesjes” gegeven of “toetsjes” afgenomen. Hier zijn 2 en 3-jarigen nog veel te jong voor. Bovendien zijn toetsen momentopnames die maar zelden een juist resultaat geven. Voortdurend kijken naar kinderen, datgene aanbieden waar behoefte aan is en sturen of juist niet sturen wanneer de situatie daarom vraagt: dat is, in een notendop, spelend leren en dit vind je bij Marosa. Je kunt nog inschrijven. Wij hebben nog een paar plekjes vrij.

Inschrijven

VVE

VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) is opgezet om kinderen met een (dreigende) achterstand op welk gebied dan ook extra en gericht te begeleiden om dit te voorkomen of weg te werken. Leidsters die op deze manier mogen werken hebben hiervoor een specialistische training doorlopen waarvan zij een certificaat moeten kunnen overleggen. Er kan ook alleen gewerkt worden met een VVE-methode die landelijk erkend is. 

De leidsters bij Marosa hebben zo'n certificaat en wij werken met Uk en Puk maar gebruiken dit in combinatie met onze eigen methode en gaan hier dus creatief mee om. Dit betekent dat wij de thema's aanpassen aan wat de op dat moment aanwezige kinderen nodig hebben. Of dit nu om de inhoud, de aan te leren vaardigheden of iets anders gaat, onze leidsters hebben geleerd om thema's op maat aan te bieden zodat alle kinderen hier baat bij hebben.

Deelname aan VVE is voor alle Marosa-peuters maar kan ook door verwijzing van het Consultatiebureau naar een officieel erkende VVE-organisatie. Marosa heeft deze VVE-erkenning.

Meer hierover vind je in ons Pedagogisch Beleid of Informatiebrochure. Vraag hier gerust om.

BIJ MAROSA KINDEROPVANG HOORN VINDEN WIJ SPELEN HET BELANGRIJKSTE. HET LEREN KOMT DAN VANZELF.