Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en Gezondheid

Veiligheid en gezondheid zijn belangrijk! Als je je kindje aan een ander toevertrouwt dan moet je erop kunnen vertrouwen dat je kindje in veilige handen is. Bij Marosa doen wij er alles aan om dit vertrouwen te kunnen bieden. Al onze medewerkers beschikken over een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) waarmee zij zich hebben ingeschreven in het Personenregister voordat zij bij ons op de groep mogen komen werken. Zij worden door de Overheid niet eenmalig bij afgifte van deze VOG gescreend maar deze screening wordt continu uitgevoerd. Onze beroepskrachten hebben naast de VOG ook een voor de Kinderopvang erkend diploma. Zij hebben een EHBO/BHV-training gevolgd welke is afgesloten met een diploma en gaan jaarlijks op herhaling. Er is dus altijd iemand in huis die weet hoe te handelen indien zich calamiteiten voordoen.

Veiligheid op de groep

Naast het met zorg selecteren van medewerkers die aan al deze eisen voldoen besteedt Marosa ook veel aandacht aan de veiligheid op de groep. Marosa voldoet aan alle wettelijk voorgeschreven eisen m.b.t. het nemen van veiligheidsmaatregelen maar ziet dit als een minimale eis. Veiligheid kun je niet agenderen maar is voortdurend punt van aandacht en onze beroepskrachten zijn hier dus dagelijks alert op. Zien zij veiligheidsrisico’s op de groep zoals bijv. defect meubilair, speelgoed of een opstelling van meubilair die niet handig is dan zullen zij direct maatregelen nemen.

Gezondheid

Dit geldt ook voor de gezondheid.  Je kindje kan zich het best ontwikkelen in een schone, gezonde omgeving. De ruimtes binnen Marosa zijn schoon en fris en zo ingericht dat ze ook goed schoon te houden zijn. Daarnaast besteden we veel aandacht aan hygiëne en voedselveiligheid. Hier wordt volgens protocol mee om gegaan.

Inspectie

Marosa is kritisch als het om veiligheid en gezondheid gaat en pakt zaken op daar waar het nodig is. Daarnaast zijn er Inspectiediensten zoals de GGD, Arbo en de Brandweer die met ons meekijken om te kunnen beoordelen of wij aan alle wettelijk gestelde eisen voldoen. Je kunt ons Inspectierapport inzien door op de button onderaan de pagina te klikken maar deze is ook opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang.

OP ZOEK NAAR KINDEROPVANG HOORN? BIJ MAROSA VIND JE EEN WARME, VEILIGE, GEZONDE EN SCHONE PLEK VOOR JE KINDJE. KOM LANGS, KIJK EN OVERTUIG JEZELF. JE BENT WELKOM!

Rondleiding