Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Voor welk Kinderdagverblijf kies jij?

Hoe kies je voor het juiste Kinderdagverblijf? Dat is best lastig!

Alle organisaties, groot of klein, moeten in ieder geval voldoen aan de Wet Kinderopvang. Hoe ze die wetten uitvoeren, daar zijn ze vrij in. Aandachtspuntje bij je zoektocht dus. Nog een aandachtspuntje, is de visie. Hoe denken ze over Kinderopvang? En past dit bij jou? Vind je bijvoorbeeld dat kinderen altijd naar buiten moeten, wat voor weer het ook is? Dan vind je een Kinderdagverblijf dat hier net zo over denkt. Die trekken als het water met bakken uit de hemel komt de laarzen en regenjassen aan en gaan met de kinderen door de plassen stampen. Gruwel je hiervan dan is het handig om hier op te letten bij je zoektocht.

Of, hoe denken ze over voeding? Wordt er alleen biologische, gezonde voeding aangeboden, alleen maar water gedronken en hier niet van afgeweken of is het een mix van gezonde voeding maar ook wel eens een feestje met wat lekkers dat iets minder gezond is? Wat past er bij jou? Wat is jouw visie?

Op bijna iedere website kun je wel de visie van een kinderdagverblijf vinden. Lees dit en bedenk of dit bij je past. Spreekt dit je aan let er dan op dat je dit ook terug ziet als je een rondleiding hebt. Stel hier vragen over en geef je ogen goed de kost. Een visie die alleen op papier staat daar heb je niet zoveel aan.

Nog iets waar je op moet letten bij een rondleiding is hoe de leidsters met de kinderen om gaan. Zo gaan ze nl. straks ook met jouw kind om. Is bijvoorbeeld alle aandacht voor jou en de rondleiding en geen of weinig aandacht voor de kindjes op de groep dan is dat geen goed teken. Een nieuwe klant is belangrijk maar het belangrijkste moet toch altijd het welzijn van de kinderen op de groep zijn. Neem ook altijd je kindje mee (als dat kan) en kijk hoe hij/zij reageert op de omgeving, op de leidsters, de andere kindjes. Daar kun je al veel aan aflezen.

Vraag ook altijd of ze werken met verticale (0-4 jaar in 1 groep) of horizontale groepen (aparte leeftijdsgroepen) en waarom ze dit doen. Dit lijkt onbelangrijk maar dat is het niet. Dit vraagt namelijk om 2 totaal andere werkwijzen en dit moet wel bij je passen.

Tot slot het belangrijkste bij je zoektocht naar een fijne plek voor je kindje: je gevoel !! Kies altijd voor een plek waar je een goed gevoel bij hebt. Is dat het Kindercentrum om de hoek dan is dat meegenomen maar zo niet dan zou ik ervoor kiezen om hier voor om te rijden.

Joke 

Eigenaar Marosa Kindercentrum

Corona en Kinderopvang

4 maanden geleden

Het is lastig om alle ballen hoog te houden in deze tijd.

Lees verder

Fantasie en Creativiteit

5 maanden geleden | Update: 3 maanden geleden

Waar is de aandacht voor fantasie en creativiteit gebleven

Lees verder

Hoe kies je voor een Kinderdagverblijf

6 maanden geleden | Update: 3 maanden geleden

Waar moet je allemaal op letten bij de keus voor jouw Kinderopvang

Lees verder

Nooit opgeven!

6 maanden geleden

Loopt de ontwikkeling niet zoals het zou moeten? Geef dan niet op met hier aan te werken.

Lees verder

Kinderopvang toen en nu. Zijn we wel goed bezig?

6 maanden geleden | Update: 3 maanden geleden

Over de verandering die de Kinderopvang al heeft ondergaan en of dit wel ten goede is.

Lees verder

Reageren?

Dat kan. Laat hieronder je reactie achter.