Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Eigen Groep/Stamgroep

Eigen Groep/Stamgroep

Ieder kind wordt geplaatst in zijn/haar eigen groep met eigen vaste leidsters: de stamgroep! Je kindje zal zich al snel thuis voelen omdat het iedere dag dat het bij ons is in dezelfde omgeving is en dezelfde gezichten ziet.

Heb je er moeite mee om je kind achter te laten? Dit is heel normaal! Wij beseffen dit en zullen je, tot dit probleemloos verloopt, op de hoogte houden van hoe het gaat met je kind. Dit doen wij door appjes te sturen met een foto zodat je kunt zien wat je kind aan het doen is. Weet ook dat je altijd mag bellen als je weten wilt hoe het met je kind gaat. Dit is geen enkel probleem.

Groepen

Wij hebben 2 horizontale groepen (kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar): een baby- dreumesgroep voor kinderen van 0 tot 2 jaar en een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op dit moment hebben wij nog niet zoveel kinderen dat er dagelijks met twee groepen gewerkt kan worden en gaan wij hier flexibel mee om. Dit betekent dat wij per dag kijken wat voor de kinderen het beste/gezelligste is. Doordat onze groepen met een schuifdeur van elkaar gescheiden zijn is het heel makkelijk om beide groepen afwisselend te gebruiken. 

Kleine groepen/veel aandacht en toezicht

De groepen zoals deze nu zijn, zijn kleine groepen. Doordat de groepen klein zijn is er veel toezicht en kunnen er leuke activiteiten gedaan worden. Voor de jongsten, onze baby’s, is het volgen van het ritme thuis heel goed mogelijk, zij kunnen rustig slapen wanneer daar behoefte aan is en er wordt veel geknuffeld, gezongen en gespeeld met ze. Voor de oudsten is er alle gelegenheid om op het niveau van het kind bezig te zijn met de voorbereiding op de basisschool. Zo leren zij van elkaar maar hebben ook 1-op-1 aandacht: een ideale situatie.

Inrichting

Onze groepen zijn ruim, schoon en fris en volledig ingericht met mooi nieuw, divers materiaal. Er is voor alle kinderen voldoende speelgoed aanwezig. Speelgoed waar zij heerlijk samen of alleen mee kunnen spelen maar waar zij ook nog iets van leren of waarmee de ontwikkeling van je kindje wordt gestimuleerd zonder dat zij dit in de gaten hebben. Kinderen leren immers het meest door vrij spel en……….dit vinden zij nog het leukste ook. Onze baby- dreumesgroep is zo ingericht dat de kinderen vrij op ontdekkingsreis kunnen gaan. Zij komen geen ongeschikt of gevaarlijk speelgoed tegen bij hun beginnende kruip- en loop-pogingen maar materiaal dat volledig past bij die fase van ontwikkeling waar zij zich in bevinden. En zijn zij nog heel jong en extra kwetsbaar dan is er een hoge box, wippertje, diverse speelkleden of de armen van een leidster waar zij volledig veilig de wereld om hun heen kunnen ontdekken.

De peutergroep is ingedeeld in speelhoeken. Er is een poppenhoek, bouwhoek, autohoek, timmerhoek, winkel en puzzelhoek. Op deze groep is extra materiaal aanwezig voor die kinderen die eigenlijk al uitgepeuterd zijn maar nog moeten wachten tot zij werkelijk 4 jaar zijn en officieel uitgepeuterd. Deze kinderen hoeven zich bij ons niet te vervelen. 

Op papier is het lastig vertellen hoe het er bij ons uitziet. Daarvoor kun je het beste even bij ons langs komen.

VASTE LEIDSTERS OP VASTE PLEKKEN BIJ MAROSA. WEL ZO VERTROUWD!

Contact

Plaatsingsprocedure

 

Wennen

Lees verder

 

Eigen Groep/Stamgroep

Lees verder

 

Opzeggen

Lees verder