Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Zwangerschapsverlof

ZWANGERSCHAPSVERLOF VOORBIJ EN DAN?

Na de geboorte van jullie kindje en het zwangerschapsverlof/ouderschapsverlof komt er een moment dat je weer aan het werk moet en hoe regel je dan de opvang van je kindje? Gaan de oma’s oppassen? Zo ja: geweldig! Dan bof je want het is natuurlijk hartstikke goed voor de band die je kindje met oma (en opa!) gaat ontwikkelen en niemand staat zo dicht bij jullie als je moeder en/of schoonmoeder. Maar hou er wel rekening mee dat dit in de praktijk toch zwaarder blijkt dan wordt gedacht en dat je dit niet gauw zult horen van je (schoon)moeder. Zij wil je immers niet laten zitten en ze vindt het oppassen oprecht leuk maar toch.......het is best een belasting.

OMA EN EEN KINDERDAGVERBLIJF?

Het is aan te bevelen om, naast een oppasdag voor Oma ook voor een professioneel kinderdagverblijf te kiezen. Oma hoeft zich dan niet schuldig te voelen als zij een keertje niet kan of wil oppassen want je kunt altijd een extra dag bij ons aanvragen. Zo ben je altijd verzekerd van opvang op je werkdagen. Bovendien weet je nu ook zeker dat er gekeken wordt of de ontwikkeling van je kindje wel goed verloopt. Is dit nl. niet het geval dan zal er direct worden bijgestuurd om een achterstand op welk vlak dan ook te voorkomen. Uiteraard allemaal in overleg met jullie, de ouders. Een professionele pedagogisch medewerkster is nl. meer dan een liefdevolle leidster. Zij heeft geleerd waar ze naar moet kijken en hoe zij de ontwikkeling kan stimuleren, bijsturen of waar hulp geboden kan worden als dit nodig is. Daarnaast is zij jullie vraagbaak bij opvoedingsvragen en kent ze tientallen tips en trucs om jullie te helpen bij de dagelijkse verzorging van jullie kindje.

WAT VERWACHT JE VAN EEN KINDERDAGVERBLIJF?

Bij het kiezen van een Kinderopvangorganisatie is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je verwacht van een kinderdagverblijf. Is bijvoorbeeld flexibiliteit belangrijk voor jullie omdat je wisselende diensten hebt? Zijn er vaste gezichten op de groep of wisselt de personeelsbezetting nogal eens? Wil je borstvoeding blijven geven? Hoe gaan de medewerkers om met mijn kind? Krijgt het genoeg aandacht en lekker een flesje op schoot? Allemaal vragen die belangrijk zijn om je keus te kunnen maken in het woud van kinderopvangorganisaties. Op deze website lees je hoe Marosa over kinderopvang denkt, hoe wij werken en wat je van ons kunt verwachten.

IS KINDEROPVANG DUUR?

Nee. Kinderopvang is niet duur. Bereken zelf hoeveel Kinderopvangtoeslag u kunt krijgen en wat er voor u aan eigen bijdrage over blijft: Netto-Kosten-Calculator.

HET BELANGRIJKSTE: HET GEVOEL!

Wij hebben geprobeerd de gang van zaken bij Marosa zo goed mogelijk te beschrijven maar het belangrijkste is niet op papier te vangen: het gevoel dat je hebt als je bij ons binnen komt. Dit vinden wij belangrijker dan welk pedagogisch uitgangspunt dan ook. Het is nl niet niks om je kind in vreemde handen achter te laten. Kom dus langs en proef de sfeer. Kijk hoe er met de kinderen wordt om gegaan en stel je vragen om erachter te komen of wij bij elkaar passen. Wij denken van wel en je bent van harte welkom. Meteen inschrijven mag natuurlijk ook. Kost niets en je zit nog nergens aan vast maar er wordt wel alvast een plekje gereserveerd. Dan is dat maar geregeld en kun je je in alle rust voorbereiden op de komst van je kindje. 

ZWANGERSCHAPSVERLOF VOORBIJ?! DAN NAAR DE LEUKSTE KINDEROPVANG HOORN: MAROSA!